Лютеница от зелени домати

18/10/2017
Petia
отPetiaНовак163547
"Най-вкусният начин да съхраните зелените домати за зимата - ароматна лютеница "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции11
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 952
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелени домати - 2. 5 кг
  • чушки - 3 кг /зелени, шарени, червени/
  • олио - 250 мл
  • захар - 250 г
  • оцет - 60 мл
  • сол - около 30 г
  • черен пипер
  • чесън
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме доматите и чушките, след което се изпичат, обелват се и се нарязват на дребно.

Слагат се в подходящ съд да се варят. След около 30 минути се прибавят останалите продукти - олиото, захарта, оцета, солта, черен пипер /на вкус/, чесън - нарязан на дребно /също на вкус/.

Вари се до готовност на лютеницата. След което прибавяме и магданоза, нарязан на дребно.

По желание лютеницата може и да се пасира.

Така готовата лютеница се насипва в бурканчета и се стерилизира около 15-20 минути.

От тази доза ми излязоха около 11 бурканчета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!