Туршия от бамя

18/10/2017
Petia
отPetiaНовак163441
"Ще се влюбите в тази туршия, а и много ракия ще изпиете с нея "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се изчиства от дръжките и ако е по-едра се нарязва на парчета. Измива се обилно с вода и сол.

Нарежда се в бурканчетата, като между бамята се слага дафинов лист, копър и скилидки чесън.

Приготвя се саламура: 2 части оцет, 1 част вода и по 1 кафена чашка сол на литър течност.

Саламурата се заварява и с горещата саламура се залива бамята в бурканчетата. Затваря се и се обръща, за да се вакуумира.

По желание може да се завари за 5 минути, но бамята поомеква.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар