Страхотен тиквен сладкиш

19/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Сия отново ни пренася в страната на невероятните вкусотии с този прекрасен сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 850
  • Преглеждания за месеца1934
  • Преглеждания за седмицата124
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • брашно – 300 г
  • захар – 180 г
  • ванилия – 1 бр.
  • олио – 60 мл
  • какао – 50 г качествено
  • вода – 150 мл топла
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер – 15 г
  • За тиквата
  • тиква – 300 г
  • захар – 2 с.л.
  • вода – 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, обелете и нарежете тиквата на парчета. Сложете я в тава, поръсете със захарта, сипете водата и сложете да се запече на 200 градуса за 30-40 мин до омекване. При готовност извадете и охладете.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Сипете на части олиото. Пресейте брашното в купа с бакпулвера.

Сипете половината от водата, тя трябва да е топла, но не гореща. Разбийте и сипете половината брашно, разбъркайте отново, сипете останалата вода и брашно. Разбъркайте до усвояване на продуктите и хомогенна смес. Трябва да се получи гъста смес.

Вземете купа и сипете 1 ч.ч от сместа в нея.

Тиквата намачкайте или пасирайте и сложете в купата с отделената смес. Разбъркайте до еднородна смес.

Останалата кексова смес смесете с пресятото какао и разбъркайте.

Намажете тавичка с диаметър не повече от 26 см с малко олио. Сипете какаовата смес, изравнете и отгоре на места сложете от тиквената смес.

С лъжицата внимателно натиснете тиквената смес на вътре, без да я разнасяте и смесвате с какаовата.

Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тавата. Печете сладкиша до суха клечка за 30-40 мин.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар