Торта Хелоуин таун

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254932644272
Торта Хелоуин таун
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 2
19/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
16
"Добре дошли в Хелоуин таун ви казва тази торта, а вие кого ще посрещнете с нея"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • ром - 3 с.л.
  • за крема
  • тиква - 500 г печена (намачкана на пюре)
  • сладкарска сметана - 500 г
  • тиква - 200 г парченца варена тиква
  • за сиропа
  • сладък сироп - от варена тиква
  • глазура
  • шоколад - 200 г
  • олио - 50 мл.
  • вода - 2 с.л.
  • алкохол - 1 с.л. ракия (уиски) или друг алкохол
  • украса
  • сметана
  • сладкарска боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се ванилията и ромът. Пресява се брашното с бакпулвера и се добавя към сместа. Сместа се разделя на 2 и се добавя в едната смес какаото. Слага се по малко бяла смес и малко от кафявата, като се редуват за да се оформят кръгове.

Формата се тупва 2-3 пъти в масата, за да излязат мехурчетата от блата. Набраздява се с клечка, за да се размесят леко цветовете. Ползвах тортена форма - 27 см.

Пече се на 200 градуса около 30 минути, до суха клечка. Блатът става доста голям. Разрязва се на 3.

Сладкарската сметана се разбива добре и се прибавя намачканата тиква. Бърка се с лъжица до хомогенност.

Сглобяване: Слага се един блат в подноса, сиропира се. Кремът се дели на 2. Едната част се поставя върху сиропирания блат, отгоре се добавят парченцата варена тиква.

Слага се следващият блат, отново се сиропира и се слага останалия крем. Най-отгоре се слага последният блат, който само се сиропира. Оставете си малко от сметаната за декорацията.

Шоколадът се разтопява на водна баня с водата, олиото и алкохола. Разлива се върху тортата и се оставя за 1 час да стегне. Сметаната се смесва с бои и украсявате по желание. Желателно е да престои в хладилник поне 6 часа преди консумация.

При нас просто рожденика съвпада с празника и тортата е 2 в 1.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: