Татарско кюфте

19/05/2011
Ясена
отЯсенаНовак
"Сочното татарско кюфте се прави с бира и много мерак!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 028
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно.

Кашкавалът се настъргва на едро.

Месото се смила на кайма и се омесва с лука, едно яйце, кашкавала, бирата и подправките. Оставя се да постои на хладно в продължение на 2 часа.

Оформят се големи плоски кюфтета, които се нареждат в предварително намазнена тава. В средата на всяко се прави вдлъбнатина.
Пекат се в умерена фурна.

Малко преди да напълно готови, във всяка вдлъбнатина се счупва по едно яйце.

Кюфтетата се допичат.
подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
17.05.2016 10:39
Жал ме е за животните, но обичам месо. Също ям с удоволствие и вегетарианска храна.
0
0
лидия
лидия
10.09.2014 16:04
многовкуснарецепта
1
0
Живко
Живко
07.01.2014 15:46
1/10 Ужасссссссссссссс
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!