Маслен сос с червени домати

19/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Лесен за приготвяне универсален сос, с който печеното месо, рибата или макароните ще станат още по-вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на средни парчета и ги сложете на огъня без да наливате вода.

Добавете щипка сол, лъжичка захар и една връзка (добре завързана) копър.

Оставете доматите да врат, докато омекнат, след което свалете от огъня, извадете копъра и ги пасирайте с пасатора.

Ако желаете може да ги претриете и през цедка.

Върнете доматения сос на огъня и варете докато се сгъсти, като го разбърквате периодично.

Когато сосът добие желаната гъстота го махнете от огъня и прибавете едно пакетче масло и една лъжичка смлян черен пипер.

Разбъркайте добре соса, опитайте го и ако е необходимо добавете още сол.

Поднесете го към печено месо, риба, макарони и други.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!