Гофрети с бял крем

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гофрети с бял крем1 / 3
19/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10-12 бр.
"Такава закуска е в състояние да извади от кревата дори и най-големите ленивци"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 броя
  • захар - 120 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - щипка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • за крема
  • бял шоколад - 200 г
  • сметана - 150 мл
  • прясно мляко - 50 - 60 мл
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и лимоновия сок до побеляване. Добавете постепенно размекнатото масло, прясното мляко и разбийте. Следва да добавите пресятото заедно с бакпулвера брашно.

Загрейте добре гофретника и го намазнете. Сипете от тестото и изпечете гофретите.

За крема разбийте течната сметана на пухкав сняг. Отделно разтопете маслото с натрошения шоколад и прясното мляко.

Щом се хомогенизира, снемете от котлона и разбърквайте, докато напълно се охлади. След това го смесете със сметаната, като температурите на двете трябва да са еднакви.

Слепете 2 гофрети с белия крем, разрежете на половина и поднесете гофретите с топло какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деница
Деница
но и също толкова вкусно :)
23.08.2012 09:58
mimms
mimms
Ужасно калоричноо!!!
19.08.2012 14:43