Кнедли с хляб за кебап (специалитет от турската кухня)

20/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф814477957
"Знаете как се прави кебап, а сега вижте как да приготвите специалните турски кнедли с хляб "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте олиото и настържете почистената глава лук на едро ренде в него.

Добавете яйцата, прясното мляко и разбъркайте. Надробете сухия хляб на малки късчета и ги прибавете към сместа.

Посолете на вкус и добавете брашното и ситно нарязания магданоз, разбъркайте добре.

С мокри ръце оформете топки от сместа (без да ги стискате в дланите си) колкото голям орех.

В тенджера с подсолена и вряща вода, пуснете топчетата едно по едно, варите около 15 минути.

Поднесете кебапа с вкусните топли кнедли, за един по-вкусен обяд или вечеря.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!