Морски дявол (Монкфиш) с миди

20/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2122581401
"Когато искате да поднесете нещо, с което ще впечатлите гостите "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • морски дявол - 4 опашни части от по 400 г. приблизително
  • миди - 24 - 26 бр. бели пясъчни
  • бяло вино - 150 мл
  • рибен бульон - 400 мл или вода
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин - 60 - 70 мл.
  • брашно - 2 - 3 с.л. с връхче
  • магданоз - 3 с.л. ситно накълцан, пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Посолете опашките от морски дявол, натрийте ги с по-голямата част от ситно накълцания магданоз и изстискайте лимона върху тях. Оставете ги да престоят така 30 минути в хладилник.

2. В дълбок тиган, тип Уок, загрейте зехтина на слаб до среден огън и сложете чесъна на филийки и останалия магданоз. Когато започнат да се запържват, сложете брашното и бъркайте около 2 минути.

Налейте бульона и виното и когато видите, че започва да се сгъстява сложете мидите. Подправете със сол на вкус, гответе докато се отворят и веднага отстранете от огъня.

3. Загрейте фурната на 200 градуса. Престоялата в хладилника риба поставете на силен огън с малко зехтин и когато добие златист загар от всички страни я прехвърлете в подходяща тавичка и сложете в нагорещената фурна за 12 минути. Ако е по-дебеличка - до 15 мин.

4. Извадете от фурната и сложете в соса, за да се смесят и поемат ароматите.

5. Сервирайте веднага, слагайки към всяко парче риба по малко сос и 6-7 от мидите.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
20.10.2017 15:51
Кулинарен виртуоз! Моите почитания, Дани!
1
0
Йорданка Ковачева
Безкрайно мила, както винаги :) Благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв