Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Морски дявол (Монкфиш) с миди

Морски дявол (Монкфиш) с миди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Морски дявол (Монкфиш) с миди
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
20/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Когато искате да поднесете нещо, с което ще впечатлите гостите"

Необходими Продукти

  • морски дявол - 4 опашни части от по 400 г. приблизително
  • бели пясъчни миди - 24 - 26 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • рибен бульон - 400 мл или вода
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин - 60 - 70 мл.
  • брашно - 2 - 3 с.л. с връхче
  • магданоз - 3 с.л. ситно накълцан, пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете опашките от морски дявол, натрийте ги с по-голямата част от ситно накълцания магданоз и изстискайте лимона върху тях. Оставете ги да престоят така 30 минути в хладилник.

В дълбок тиган, тип Уок, загрейте зехтина на слаб до среден огън и сложете чесъна на филийки и останалия магданоз. Когато започнат да се запържват, сложете брашното и бъркайте около 2 минути.

Налейте бульона и виното и когато видите, че започва да се сгъстява сложете мидите. Подправете със сол на вкус, гответе докато се отворят и веднага отстранете от огъня.

Загрейте фурната на 200 градуса. Престоялата в хладилника риба поставете на силен огън с малко зехтин и когато добие златист загар от всички страни я прехвърлете в подходяща тавичка и сложете в нагорещената фурна за 12 минути. Ако е по-дебеличка - до 15 мин.

Извадете от фурната и сложете в соса, за да се смесят и поемат ароматите.

Сервирайте веднага, слагайки към всяко парче риба по малко сос и 6-7 от мидите.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Кулинарен виртуоз! Моите почитания, Дани!
20.10.2017 15:51
1
1
Покажи всички подкоментари