Конфитюр от круши с мускатово вино и кардамон

20/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач387159403
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме крушите. Нарязваме ги на парченца, поливаме с лимоновия сок и ги посипваме със захарта.

Оставяме ги на хладно 12 часа. На следващия ден отсипваме отделения от плодовете сироп.

Изливаме го в подходящ съд и към него добавяме виното и ароматите - индрише и кардамон (не я чупете, пуснете я цяла).

Сместа кипва и температурата се намалява, тогава прибавяме нарязаните круши. Разбъркваме конфитюра внимателно и варим до сгъстяване на сиропа.

Лъжица от него поставяме в студена чинийка и е готов, когато капката не се разлива.

Отделяме подправките и 10 минути, преди да отстраним съда от котлона прибавяме лимонената киселина.

Наливаме ароматния конфитюр в чисти и сухи бурканчета. Обръщаме ги с капачката надолу и ги покриваме с памучна кърпа, за да изстиват бавно.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар