Студена доматена супа Салморехо

20/10/2017
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай59749
"Качат ли се температурите навън, значи е време за Салморехо "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо681
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати - 2 кг меки
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • хляб - 3 - 4 филийки
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се сочни и меки червени домати. Нарязват се на едри парчета, като по желание може преди това да ги обелите. Добавят се 5-6 скилидки чесън нарязани на едро и подправки на вкус.

Сипва се струйка зехтин и с помощта на миксер или пасатор продуктите се смилат до гъста смес. При нужда може да добавите малко вода. Доматената смес се минава през гевгир или едра цедка, за да се отстранят семките.

Няколко филийки стар хляб се накисват във вода, а когато омекнат, се изстискват добре и се добавят към супата.

Отново се разбива с миксер, за да се смесят добре продуктите и се прибира в хладилник.

Супата задължително се сервира изстудена, по желание поръсена с крутони, нарязани на кубчета сварени яйца хамон или колбас по избор, както и задължителната струйка зехтин.

Да ви е вкусно :)

Източник: Илияна Икономова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар