Пилешко филе с тиква на фурна

21/10/2017
XXXX
отXXXXИноватор31412111
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките се нарязват по дължина, за да станат по-тънки. При нужда се счукват с чукче.

Изстискваме лимона и настъргваме част от кората. Разбъркваме със зехтина и слагаме месото за около час да поеме от маринатата.

Натъркваме филетата с подправки.

Тиквата се почиства, измива и нарязва на кубчета. Осоляваме и заливаме с маринатата от месото.

В голяма тава подреждаме пържолките и тиквата. Доливаме чаша вода и печем докато тиквата се свари, а месото хване хрупкава коричка. В началото може да задушим с фолио около 20-тина минути.

Тази необичайна комбинация ми хрумна, тъй като доста пъти съм приготвяла пиле със сладки картофи и комбинацията допада на вкуса ми.

Тиквата и сладките картофи имат много сходни вкусове, така че кртофите спокойно могат да се заменят с един доста по-нискобюджетен вариант като тиквата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар