Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пълнени канелони с рикота и бейби спанак

Пълнени канелони с рикота и бейби спанак

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Пълнени канелони с рикота и бейби спанак
Снимка: marcheva14
1 / 3
09/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Мамма Миа, изядохме толкова пълнени каналони, че направо на италиански можем да проговорим"

Необходими Продукти

  • канелони - 10 бр.
  • чесън - 3 скилиди
  • риган - 3 - 4 щипки
  • бейби спанак - 400 г
  • рикота - 500 г
  • пармезан - 80 г (настърган на пух)
  • моцарела - 100 г настъргана
  • доматен сос - 400 мл от бутилка
  • босилек - 1 шепа наситнен
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се налива достатъчно вода, за да се сварят канелоните. След като заври водата се посолява и се поставят канелоните точно за 4 минути. Времето се измерва по часовник. Веднага се свалят от огъня и се поставят в съд с ледена вода, за да се спре разваряването им. След 10 минути се изцеждат. Оставят се настрана.

В тиган на умерена температура се изсипва малко зехтин, добавя се пресован чесън, разбърква се и се прибавя спанакът. Готви се до омекване. Прехвърля се върху дъска и се нарязва съвсем фино.

В купа се поставя рикотата, посолява се със сол и черен пипер, настъргани 2/3 от пармезана и наситнен босилек. Разбърква се и се добавя спанакът.

На дъното на тавичката се изсипва половината от доматения сос.

Плънката се изсипва в пош с звездовиден широк накрайник и се пълнят канелоните от всяка стрещуположна страна. Нареждат се в тавата с разстояние между тях, поръсват се с риган, заливат се с доматен сос, който добре се разпределя върху канелоните. Поръсва се моцарела, а накрая пармезан.

Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса за около 20 минути. Отстранява се фолиото и се допича за още 10-15 минути до хубав златист загар.

Пълнените канелони с рикота и бейби спанак са много вкусни.

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: Ползвала съм италиански доматен сос в бутилка на De Cecco, смлени домати без семена и подправки. Ако не се разполага с такъв, може доматеният сос предварително да се пасира за да е напълно гладък.

Бейби спанакът може да се замени с обикновен, но трябва да е нарязан много фино, защото при поширане може да затвори накрайника. Ако не се разполага с пош и накрайник, е възможно много внимателно да се напълнят канелоните с мъничка лъжичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: