Апетитни банички с извара и ориз

21/10/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312555
"Шапки долу за майстора, на когото му е хрумнало да приготви апетитни банички с плънка от извара и ориз "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо536
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като в тенджера слагаме прясно мляко с кравето масло и щипка сол да заврат.

Когато млякото заври, сипваме наведнъж брашното и разбъркваме енергично (с дървена бъркалка, лъжица).Тестото е готово, когато се събере на топка в тенджерата. Оставяме тестото да се охлади.

Ориза измиваме и сваряваме във вода с малко сол. Когато е готов, отцеждаме от водата и смесваме с извара (100 г). Разбъркваме добре. Подправяме със сол и къри на вкус.

Към охладеното тесто прибавяме разбити яйца (2 бр). Разбъркваме да се усвоят от тестото, ръсваме брашно, колкото е необходимо, да омесим нелепкаво тесто.

Разточваме тестото с точилка на тънка кора, като ръсим плота и тестото с брашно, за да не залепват. В купичка разбиваме яйце (1 бр.) и смесваме с олио (1-2 с.л.).

От тестото с формичка или чаша изрязваме кръгли форми. Намазваме всяка с яйцето. Слагаме на всяко кръгче в средата плънка от ориз и извара и прегъваме. Притискаме добре, за да не излиза плънката при печене.

Подреждаме баничките в тава, върху хартия за печене, намазана с олио. Отгоре с четка мажем баничките с останалото разбито яйце. Слагаме да изпечем в загрята на 200 градуса фурна до златисто.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар