Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнени дюли с късчета пилешко месо

Пълнени дюли с късчета пилешко месо

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Пълнени дюли с късчета пилешко месо
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
21/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не, това не са обикновени дюли, а сочни пълнени дюли с месце, в които ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • дюли - 3 бр.
  • пилешко месо - 200 г от бут
  • лук - 1 глава
  • масло
  • черен пипер
  • сол
  • канела
  • За соса
  • бульон - 1 ч.ч. от дюлите
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре дюлите. В тенджера сипете вода, сложете щипка канела, оставете да заври и бланширайте дюлите за 5 минути. След това отрежете капачето при дръжката и издълбайте вътрешността.

Стените на дюлите трябва да останат с 1 см дебелина. Нарежете пилешкото на малки кубчета и го овкусете със сол, черен пипер и щипка канела.

Лука също нарежете на ситно. Разтопете 2 с.л. масло и запържете в него месото и лука. С получената смес се пълнят дюлите. Нареждат се в тава за тече и към тях се прибавят 2-3 ч.ч. вода.

Тавата се покрива с фолио и дюлите се пекат на 180 градуса за 45 мин. След това се приготвя сосът.

Отделя се от бульона, в който са се пекли дюлите, 1 ч.ч. Към него се добавя брашно, докато се сгъсти /около 2 с.л./.

След това се запържва 1 с.л. масло на слаб огън и към него се добавя сместа, като непрекъсното се разбърква, докато се сгъсти. Оставя се насрани да изстине и се добавят 2 жълтъка. Овкусява се с черен пипер и сол и се заливат дюлите.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: