Много лют сос

21/10/2017
Биляна
отБилянаГотвач1693272242
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо280
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се почистват само от дръжките и се оставят със семената. Сладките чушки се изтърбушват.

Двата вида се измиват хубаво. Чесънът се почиства от люспите. Трите съставки: люти и сладки чушки, заедно с чесъна, се смилат.

Много добре става с помощта на машинка за мелене на месо. Когато всичко е смляно се добавят захарта, олиото и солта.

Всичко се разбърква добре, но задължително с дървена бъркалка! Накрая аспирините се стриват и се добавят при чушките. Отново се разбърква с дървената лъжица.

Така сместа престоява 48 часа, като през 5- 6 часа или когато се сетите, но поне 5 пъти, се разбърква.

След 48 часа е готово за консумация. Може да се напълни в бурканчета за зимата. Бурканите не се варят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар