Скумрия на скара с доматено-пиперков сос

21/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор276854661
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо149
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Смесете черния пипер със зеленчуковата подправка и оваляйте рибите отвътре и отвън, след което ги залейте с прясно изцеден сок от един лимон. Оставете ги да престоят така поне 30 минути.

През това време си пригответе соса от пресни пиперки и домати. Рендосайте доматите на ренде, като отстраните люспата.

Сложете ги на огъня и варете около 10-12 минути, за да се сгъстят. Докато доматите се варят отделно нарежете пиперките на дребни парчета.

Загрейте маслиновото масло и задушете пиперките в него, но за кратко, около 7-8 минути, така че да не се разкашкват, а да останат леко твърдички.

Когато доматите са готови прехвърлете чушките при тях и подправете със захар, червено вино, босилек и сол на вкус.

Оставете още 2-3 минути соса да поври, след което го свалете от огъня и го поръсете със ситно нарязан чесън.

Загрейте скарата, намажете рибата обилно с маслиново масло и я печете по 10-12 минути от всяка страна.

Сервирайте готовата риба, като гарнирате с готовият доматено-пиперков сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар