Мини рулца с круша и сметана

21/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру182282658713
"На ваше място щяхме да си вземем три - невероятно вкусни са "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3/4 ч. ч.
  • гореща вода - 3 с. л.
  • олио - 2 с. л.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 3/4 ч. ч.
  • какао - 2 с. л. на д - р Йоткер
  • круши - 1 бр. голяма жълта
  • вишновка - 2 с. л.
  • канела - 1 ч. л.
  • кафява захар - 2 с. л.
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • пудра захар - 1 с. л.
  • крем ванилия - 1 с. л. крем без варене на д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушата се обелва и нарязва на резенчета в купа. Залива се с вишновка, поръсваме с канела и кафява захар. Оставя се да поеме ароматите.

В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта, добавя се гореща вода, а след това и олио, ванилия. Разбива се още малко с миксера и прибавяме брашното с бакпулвера.

Разбърква се с лъжица на кексово тесто. В широка тава върху хартия за печене с лъжица се сипва по малко тук-там от бялата смес и печем за 5 минути в загрята на 180 градуса фурна.

В останалата смес се добавя какаото и се разбърква много добре, за да няма бучки.

Изважда се тавата и върху белите петна се залива с какаовото тесто. Връща се във фурната и печем до суха клечка - при мен за 12 минути. Изважда се блатът върху влажна кърпа и се навива на руло, шарката да е отгоре.

Развива се и нарязваме по дължина на 2 ленти, а всяка се реже на 6 правоъгълника. В купа се разбива сметана с пудра захар, добавяме и крем ванилия без варене, разбива се с миксера до средно мек крем.

Всеки правоъгълник се намазва със сметана, в края се поставя резен круша и навиваме на мини рулца.

Оставяме да се охладят и сервираме с горещо кафе. Вкусно и ефектно!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар