Сиропирани костенурки

22/10/2017
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач105379202
"Дори и да приличат на костенурки, да знаете, че ще скочат в устата ви със скоростта на светлината "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо989
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и разтваряме маята.

Разбиваме яйцата заедно с захарта, разтопеното масло, щипка сол, и ванилията. Разбъркваме добре.

От готовата смес отделяме 1 кафена чашка и добавяме към нея какаото.

Добавяме брашно и към двете течности. Замесваме меко тесто.

От бялото тесто късаме малки топки. От кафявото тесто с помощта на ръце правим тялото на костенурките.

Взимаме едната топка, сплескваме я и на ренде, притискаме, за да се получат кръгове. Добавяме и тялото от кафявото тесто и затваряме. И така с останалите.

Подреждаме ги в намазнена тава, оставяме да бухнат и печем на 200 градуса до приятен златист цвят.

Като се поохладят костенурките сиропираме със захарния сироп.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар