Пасирана тиквена супа

22/10/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваНовак46615
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква – 3 ч. ч.
  • картофи – 3 бр.
  • чесън – 3 скилидки
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • лук – 1 малка глава
  • олио – 2 с. л.
  • сол
  • магданоз
  • лют червен пипер
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква се реже на малки парчета и се отмерват 3 ч. ч.

Нарязаните картофи, тиква, лук, чесън се варят в 500 мл. подсолена вода, към която е добавено олиото.

След като се сварят се изваждат от бульона, пасират се, прибавя се лютият пипер и се връщат към бульона.

Добавя се чаша горещо мляко.

Супата се поръсва с магданоз. Ако има нужда от сол се добавя. Сервира се гореща, с крутони.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар