Крем-супа от тиква с консервирани домати

22/10/2017
Симеон Кънев
отСимеон КъневЧирак62821
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се накълцват и се слагат да се задушат в олио на дъното на тенджерата, в която ще готвим супата.

Тиквата, целината и морковите се нарязват на парчета и се добавят към лука и чесъна след 10-тина минутки.

Добавя се соев сос и маслото, разбърква се добре и се оставя да се задушават зеленчуците около 40 минути, с регулярно разбъркване.

Междувременно разтваряме бульона във вода и добавяме към вече задушените продукти, като допълваме с вода до към 4 л общо количество - оставяме до пълното сваряване на всичко.

После идва ред на доматите, които са разбъркани с гриса предварително - добавяме ги към супата, заедно с всички подправки и варим още 15-тина минутки.

Изключва се котлонът, добавя се последно сметаната и се пасира. Сервира се с препечени филийки или крутони, по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар