Тиквен десерт Филаделфия

22/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6644682861
"Великолепен десерт с тиква, който ще ви спечели заслужени аплодисменти "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете тиквата в леко подсолена вода, отцедете и пасирайте.

2. Загрейте млякото със захарта на среден огън до разтопяването ѝ и сложете сиренето Филаделфия. Бъркайте докато се разтвори и се получи гъстичко хомогенно кремче (внимание! Ако тиквата ви е много сладка, намалете количеството захар).

3. Разбъркайте две щипки канела в тиквеното пюре и го сипете при чийз-сместа. Отстранете от огъня.

4. Хидратирайте желатина според указанията на опаковката и го разтворете в топлата, почти гореща, но не и вряща смес.

5. Разсипете в купички или формички за крем карамел и щом изстинат напълно приберете в хладилник за поне 4-5 часа.

6. Преди да сервирате пригответе хрупкавата добавка към десерта, като за нея натрошете бисквитите на едричко, сипете тиквеното семе (сурово), овесените ядки, захарта, меда и маслото на стайна температура (меко).

7. Смесете добре всички тези съставки и запечете във предварително загрята на 200 градуса фурна за 6-7 минути. Охладете и гарнирайте тиквения десерт с вкусните хрупки.

По желание декорирайте с карамелена заливка. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар