Зелен фасул със заливка

22/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор295855782
"Не харесвахме особено зеления фасул, докато не го опитахме по този начин - сега не можем да спрем да ядем "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 082
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеления фасул и го нарежете на парчета.

Загрейте олиото и сложете зеления фасул, лука и моркова, нарязани на дребно.

Добавете вода, около една чаена чаша, захлупете и оставете зеленчуците да се задушават под капак докато поомекнат - около 15 минути.

След това прибавете чушките и доматите, нарязани на парченца.

Подправете с червен и черен пипер, дафинов лист, сол и нарязан на дребно чесън.

Разбъркайте добре, задушете за още 15 минути, след което прехвърлете зеленчуците в тавичка.

Пригответе заливката, като разбиете яйцата със брашното, киселото мляко, щипка сол и нарязан на дребно копър.

С така получената смес залейте зеленчуците в тавичката, след което сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или докато ястието придобие златисто-червеникав цвят.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар