Спагети със сурова наденица и доматен сос

22/10/2017
"Вкусни спагети за душата - вижте как го правят майсторите "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • спагети - 400 г
  • наденица - 800 г сурова
  • домати - 6 - 7 зрели
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • босилек - 10 - 15 листа пресен
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 4 с.л. растително
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л. лютив /по желание/
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се, слага се зехтинът и се разбъркват.

Наденицата се нарязва на кръгчета и се запържва в растителното масло до зачервяване. Отстранява се с решетъчна лъжица. В същия тиган се запържва нарязаният лук и обелените и настъргани домати.

Добавят се смачканите и нарязани на ситно скилидки чесън, градинска чубрица, черен пипер, захар и лютив пипер. Добавя се и наденицата и се посолява.

Къкри около 10 мин. Сваля се от огъня и се добавят ситно нарязани магданоз и босилек.

Сервира се върху канапе от спагети и с чаша розе.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар