Боб с бекон, сланина и лук в гювеч

23/10/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор625639252
"От стария тефтер на баба с най-вкусните рецепти - опитайте този боб с бекон, сланина и лук в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сме накиснали боба за едно денонощие. На другия ден го слагаме в съд и сваряваме, но не до пълната му готовност.

Прецеждаме и оставяме на една страна водата, а бобът поставяме в гювеча. В тиган поставяме малко олио и запържваме сланината, която предварително сме нарязали на парчета дотолкова, че да си пусне мазнината.

Към нея прибавяме и почистените и нарязани чушки. Премахваме от котлона и всичко това го изсипваме в гювеча към боба.

Добавяме още и почистения и нарязан лук, настърган морков, бекона и всички подправки. Разбъркваме добре, изсипваме и прецедената вода, затваряме гювеча с капака и го поставяме във фурната.

Печем на умерена фурна до пълната му готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар