Питка Крънч

23/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф704446923
"Ще се справите ли с усукването? А с изяждането?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 712
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото, поставете и разтворете в него маята и захарта, разбъркайте и оставете да шупне за около 10 минути на топло място.

В купа, пресейте брашното, оформете кладенче в него. Прибавете солта, едното цяло яйце и белтъка на второто, оставете жълтъка за намазване на питката.

Добавете още киселото мляко, олиото и шупналата мая, разбъркайте и замесете меко тесто. Поставете тестото в намаслена купа, завийте със стреч фолио и оставете на топло да втаса за 1 час.

Премесете за кратко тестото и с точилка разточете на правоъгълна кора с размери 50/40 см.

Намажете кората с разтопеното масло и навийте на руло. Разрежете рулото по дължина на две части, обърнете ги с разреза нагоре и ги усучете на плитка.

В тава с диаметър 26 см, постлана с хартия за печене навийте плетеницата на охлюв, като краищата подпъхнете отдолу (под охлюва).

Оставете така за още 30 минути да втаса, намажете с разбитите жълтък и 1 с.л. прясно мляко, поръсете с щипка сусам.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност като проверявате за нея с дървена клечка за зъби. Завийте питката с чиста кърпа за 10 минути и сервирайте.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар