Печена тиква в селска пещ

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Печена тиква в селска пещ
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
23/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Няма да намерите по-вкусна тиква в целия свят"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • мед - 6 - 7 с.л.
  • захар - 1 с.л. бяла
  • кафява захар - 1 с.л.
  • канела - 1 к.л. без връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се разрязва на две по държина и се изчиства от семките. Завива се в алуминиево фолио.

Хубаво е пещта да е хубаво напалена и да се използва за печене на месце, не само на тиква. Пещта се познава, че е готова, когато вътрешната част побелее.

Първо се пъхат тавите с месата и чак накрая се слага тиквата, а може на същия принцип и дюли, но без да се режат. Пещта се запечатва и всичко се пече 7- 8 часа.

Когато се отвори тиквата е толкова задушена, че се разпада. Изважда се в тава и се отстранява фолиото. Полива се обилно с меда, докато и още гореща.

Бялата и кафявата захар се объркват заедно с канелата и с тях се поръсва тиквата. Медът никога не се пече, без значение дали тиквата е в пещ или във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: