Чийзкейк с тиква и какао

23/10/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4408912505
"В сезона на тиквите няма как да не опитате и този великолепен чийзкейк с тиква и какао "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 860
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително извадете продуктите на стайна температура за около 40 минути. Смелете бисквитите и добавете една лъжичка индийско орехче и какаото. Добавете леко разтопеното масло и разбъркайте добре сместа.

Във форма за торта с подвижни стени, предварително застланата с хартия за печене, направете основа от бисквитената смес с малък борд по стените.

Завийте хубаво формата с фолио от външната страна, тъй като чийзкейкът ще се пече на водна баня.

Разбийте крема сиренето с кафявата захар до пълното ѝ разтопяване. Добавете едно по едно яйцата, като всяко следващо добавяте, след като предишното е усвоено от сместа.

Тиквата направете с пасатор на гладко пюре. Към него добавете ванилията, канелата и една лъжичка от индийското орехче.

Добавете тиквеното пюре към сместа от крема сирене и разбийте хубаво с пасатор. Готовия крем изсипете върху бисквитената основа.

Загрейте фурната на 150 градуса. Поставете тортената форма в дълбока тава и налейте вода до около половината от формата. Печете чийзкейка около 70 минути.

Оставете чийзкейка да изстине и приберете в хладилника за около една нощ. Украсете по желание с малки тикви от фондан или друга украса по желание.

Форма за торта - 24 см.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!