Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква и какао

Чийзкейк с тиква и какао

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Чийзкейк с тиква и какао
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"В сезона на тиквите няма как да не опитате и този великолепен чийзкейк с тиква и какао"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г сварена
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 220 г
  • крема сирене - 500 г
  • масло - 100 г краве
  • ванилия - 3 бр.
  • индийско орехче - 2 ч.л.
  • какао - 1 с.л. на прах
  • канела - 1 ч.л.
  • бисквити - 200 г чаени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително извадете продуктите на стайна температура за около 40 минути. Смелете бисквитите и добавете една лъжичка индийско орехче и какаото. Добавете леко разтопеното масло и разбъркайте добре сместа.

Във форма за торта с подвижни стени, предварително застланата с хартия за печене, направете основа от бисквитената смес с малък борд по стените.

Завийте хубаво формата с фолио от външната страна, тъй като чийзкейкът ще се пече на водна баня.

Разбийте крема сиренето с кафявата захар до пълното ѝ разтопяване. Добавете едно по едно яйцата, като всяко следващо добавяте, след като предишното е усвоено от сместа.

Тиквата направете с пасатор на гладко пюре. Към него добавете ванилията, канелата и една лъжичка от индийското орехче.

Добавете тиквеното пюре към сместа от крема сирене и разбийте хубаво с пасатор. Готовия крем изсипете върху бисквитената основа.

Загрейте фурната на 150 градуса. Поставете тортената форма в дълбока тава и налейте вода до около половината от формата. Печете чийзкейка около 70 минути.

Оставете чийзкейка да изстине и приберете в хладилника за около една нощ. Украсете по желание с малки тикви от фондан или друга украса по желание.

Чийзкейкът с тиква и какао е много вкусен.

Форма за торта - 24 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: