Пълнозърнест хляб с билки и маслини

23/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995531
"Разкошен и толкова ароматен хляб, че веднага ти се иска да го излапаш до последната трохичка "
Приготвяне45 мин.
Готвене65 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо621
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд пресяваме трите вида брашна и солта. В купичка с хладко прясно мляко поставяме маята, захарта и 1 с.л. бяло брашно.

След като се активира я изсипваме в кладенче към сухите съставки, добавяме зехтина и замесваме меко, но нелепнещо тесто.

Оставяме го за час да почине. През това време нарязваме почистените от костилки маслини. Нарязваме и отцедените от водата сушени домати. Смесваме ги със стритите билки и плънката ни е готова.

От тестото разточваме голям правоъгълник, с дебелина 1.5 см. По него равномерно разпределяме плънката.

Завиваме на руло. Нарязваме го на шест парчета, през 10 см. Поставяме ги плътно по ширина във формата, предварително застлана с хартия за печене.

Оставяме хляба да втасва за още 1 час. С четчица го навлажняваме с вода и поръсваме с брашно.

Правим по 3-4 прореза за всяко парченце с остър нож. Печем в загрята до 170 градуса фурна за около 65 минути.

През първите 50 минути, печем хляба покрит с фолио, след което го отстраняваме, за да хване приятна коричка. Изпечен, изваждаме от формата и го поставяме на решетка, да за олъхне.

Рецептата е адаптирана от Соня Данова, с леки промени. Необходима ви е правоъгълна форма за хляб- 35/10.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар