Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Крехко телешко с картофени рози

Крехко телешко с картофени рози

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Крехко телешко с картофени рози
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
24/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Дайте воля на въжбражението си, защото храната, приготвена с много любов и желание винаги е по-вкусна"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • вино розе - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 6 зърна
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • кора от банан - 1/4
  • сос гурме - 1 пакетче
  • картофи - 4 бр.
  • черен домат - 4 бр.
  • млечен крем - 1 кутийка натурален
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешко крехко месо от младо теле се нарязва на кубчета и се запържва в тиган със сгорещено олио, да се зачерви и да се глазира. Залива се една чаша вино Розе и се оставя под капак да къкри на тих огън.

Прибавят се два дафинови листа, бахар и черен пипер на зърна, стрива се едно кубче зеленчуков бульон и нарязаната четвъртинка от кората на един банан.

Разбърква се от време на време и се готви до извиране на виното.

При сервиране порцията телешко месце се залива с гурме сос от гъши дроб. Това е продукт от магазина, който може да намерите в Лидл, който се приготвя според указанието, описано на пакетчето. Може да се замени с бял сос - въпрос на вкус.

С гарнитурата може да се придаде повече красив вид на нашето телешко месце, като сложим до него малко картофени рози.

За гарнитурата рози от картофи:

Картофите, обелени и измити, се нарязват на шайби като тънък чипс, поръсват се със сол и се оставят да престоят за 10-на минути, да омекнат. Отцеждат се върху кухненска хартия, след което от кръгчетата се оформят рози.

В основата се забождат с половинка клечка за зъби. Розите се пускат в сгорещено обилно олио, изпържват се до златисто, а след това се поставят върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.

Черните домати Кумато се издълбават от вътрешността и се напълват с по една лъжица натурален млечен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: