Сочни телешки шишчета

24/10/2017
Биляна
отБилянаГотвач1733792352
"Най-сочните и най-вкусните - не пропускайте да ги опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • мляко - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зелен пипер
  • бял пипер
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се слага в найлонов плик и се начуква леко. След това се изважда от плика и се нарязва на парченца според желаната от вас големина. Слагат се в дълбока купа и се поливат с млякото.

Съдът се покрива с фолио и в хладилник престоява поне 12 часа.

Задължително трябва да е в хладилник, за да не се пресече млякото и да се развали и телешкото месо.

Когато месото се извади от хладилника, се изцежда от млякото, и се прави на шишчета. Те се подреждат в тава едно да друго и се поръсват със сол, черен, червен, зелен и бял пипер.

Количеството на подправките е според личния вкус на всеки.

Шишчетата се подреждат върху НЕзагрята скара. Така се изпичат равномерно вън и вътре. Когато се изпекат, се поливат със сока на половин лимон, за да станат още по-сочни.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар