Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Орехова торта с крем Дулсе де лече

Орехова торта с крем Дулсе де лече

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Орехова торта с крем Дулсе де лече
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
24/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Моля ви, кажете, че сте на диета и ние ще изядем и вашето парче торта"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр. /жълтъците се отделят от белтъците/
  • захар - 200 г
  • галета - 75 г
  • орехи - 1 ч.ч. /смлени/
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • за крема
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • карамелизирано мляко - 390 г /1 кутийка сгущеное от руски магазин/
  • ванилия - 1 прахче
  • за глазурата
  • сладкарска сметана - 1 к.ч.
  • шоколад за готвене - 100 г
  • краве масло - 20 г
  • за сироп
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • коняк - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Разбийте жълтъците до побеляване с 2/3 от захарта.

В друга купа разбийте белтъците с миксера, а когато станат на сняг, към края прибавете останалата захар - около 70 грама. Доразбийте до получаване на остри връхчета.

В отделна купа смесете галетата, смлените орехи, бакпулвера и ванилията.

Прибавете към жълтъците разбитите белтъци и сухата смес. Редувайте ги по малко от белтъка и после от орехите последователно, като разбъркате добре, но внимателно с шпатула, а НЕ С МИКСЕРА.

Загрейте фурната на 170 градуса. Сместа сипете във форма за торта с диаметър 26 см, застлана с хартия за готвене. Изпечете блата за 30 минути. Оставете блата да изстине, а след това го срежете напречно, за да се получат два блата.

За крема:

Разбийте изстудената сладкарска сметана на сняг с миксер. Преди да се е сгъстила, още в началото на разбиването, може да се отдели 1-2 лъжици, която ще послужи за украса. Кондензираното мляко се разбърква с лъжица много добре, за да няма бучки. Постепенно се прибавя към бялата сметана. Отново се разбърква с лопатката - не с миксер.

За ганаша:

Сметаната, предвидена за глазурата на тортата, се загрява в малък съд на огъня заедно с кубчета шоколад и бучка масло. Разбърква се до стопяване на шоколада и получаване на гладкост.

Сглобяване:

Сглобете тортата, както обикновено - поставете първия блат, леко напръскан с 2-3 лъжици от прясното мляко, смесено с коняк или 2-3 капки ромова есенция и нанесете част от крема.

Поставя се вторият блат, отново леко сиропиран, и върху него останалото по-голямо количество крем. Отвън тортата се измазва с тънък пласт от крема и се прибира в хладилника за 2 часа.

Тогава се приготвя ганашът. Тортата се залива с ганаш, докато не е изстинал.

Украсата от бели цветя могат да се нарисуват с отделената по-рано мека сметана. Тя се сипва във фунийка, направена от малко парче хартия за печене. Отрязва се малко на фунийката връхчето.

Шприцова се директно върху шоколадовата глазура, т.е. рисува се някакво цвете. След това от очертанията се изтеглят резки с много тънка четка за рисуване. Прибира се отново да престои в хладилника за 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: