Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка

24/10/2017
"Точната рецепта за приготвянето на перфектните кюфтета "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се залива с 1 к.ч. хладка вода, разбърква се и се оставя 10 мин до набъбване.

Каймата се подправя с кимиона, бахара и солта. Добавят се ситно нарязаните лук и чушка, прибавя се и яйцето. Поръсва се с наситнения магданоз и се омесва добре.

Изсипва се при набъбналия булгур и отново се омесва всичко.

Лукът за плънката се наситнява и се задушава до златисто в олиото. Поръсва се с чубрицата и се добавят орехите и се пържи още 2-3 мин, като непрекъснато се разбърква. Оставя се да се охлади.

Върху намазнена дъска от каймата се оформят плоски кюфтета, върху които се слага от плънката. Оформят се и се овалват в брашно.

Пържат се от двете страни в сгорещено олио.

При сервиране може да се гарнират кюфтетата с останала плънка, резенчета домат или някакъв сос по избор.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!