Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Торта с орехи и кокос без печене

Торта с орехи и кокос без печене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Торта с орехи и кокос без печене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
24/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"На разположение сме, ако търсите кой да ви помогне да изядете тортата"

Необходими Продукти

  • пандишпанови пръчки - 350 г Дома, ванилия
  • за сиропа
  • захар - 1 непълна к.ч.
  • вода - 1 1/2 к.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • за крема
  • орехови ядки - 100 г едро смлени
  • кокос - 200 г
  • краве масло - 150 г (високо качествено)
  • захар - 300 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • шоколадова глазура - 1 пакетче, на прах
  • сметана - спрей или натрошени ядки за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се сироп от захарта и водата. Ароматизира се с ванилията.

В тенджерка с незалепващо дъно (двойно) се сипва прясното мляко, добавят се едросмлените орехови ядки, кокосът и захарта. Трябва да се получи подобна на кашичка смес, след като поври няколко минути на средно силен котлон. Накрая се прибавя една ванилия. Бърка се с шпатула почти непрекъснато.

Отстранява се от огъня и се оставя да се охлади. Малко преди да изстине напълно, към орехово-кокосовата смес се прибавя размекнатото на стайна температура краве масло. Бърка се енергично с тел, докато маслото се поеме напълно от сместа.

Получения крем оставяме да се охлади напълно.

Във форма за торта с падащо дъно поставяме половината количество пандишпанови пръчки, сиропираме ги и намазваме с половината количество крем. Слагаме и другата половина - пръчки и крем.

Поставяме тортата в хладилник за около 1 час за да стегне.

През това време приготвяме шоколадовата глазура по описания на опаковката начин. Може да използвате и разтопен на водна баня шоколад - изберете сами! Загладете глазурата с шпатула и оставете в хладилник за поне 1 нощ.

Отгоре декорирайте тортата, преди да я сервирате по ваш вкус - със сметана спрей или с натрошени ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: