Крокети със спанак и моцарела

24/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2552761562
"Лесно е да блеснете с кулинарните си способности - просто пригответе ароматни крокети със спанак и моцарела "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо444
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Бланширайте за кратко спанака във вряща подсолена вода и оставете да се отцежда в цедка, след което го пасирайте. Накълцайте лука и чесъна на ситно.

2. Загрейте маслото и олиото (80 мл) на среден огън. Запържете до лек загар лука и тогава сложете чесъна. Пържете още минута-две и сипете наведнъж 60 г брашно. Бъркайте, докато добие лек златист загар.

3. Налейте малко по малко млякото, като разбивате с телена бъркалка до постигане на гладък и гъст бешамел.

4. Към него прибавете спанака, сол на вкус и белия пипер и продължете бъркането, докато сместа започне леко да се отделя от стените на съда.

5. Отстранете от огъня, оставете да се охлади и смесете с нарязаната на ситни кубчета моцарела. Намажете леко повърхността с малко масло, за да се предотврати образуването на коричка. Другият вариант е да разбърквате периодично, докато изстине напълно. Приберете в хладилник за 1-2 часа. (не е задължително, но е препоръчително, за да стегне по-добре)

6. Пригответе си три чинийки и в тях сложете разбитите две яйца, брашното и галетата.

7. Взимайте толкова количество от сместа, колкото се побира в затворена шепичка и оформяйте продълговата крокета. Овалвайте първо в брашно, като я дооформяте, после в яйце и накрая в галета - така, докато свърши спаначената смес.

8. Загрейте олиото на силен огън и пържете крокетите за кратко до златист загар.

9. Изваждайте върху кухненска хартия, която да поема излишната мазнина.

10. Сервирайте като предястие или мезенце в компания с майонезен сос.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар