Патладжани с доматен сос и заливка на фурна

24/10/2017
Valentina Dicheva
отValentina DichevaНовак58
"Толкова лесно, толкова апетитно - кой може да устои на такова вкусно предложение?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии по дължина. Посолете ги и ги оставете за 20 мин да се отцедят от горчивината. Измийте ги и подсушете.

Обелете доматите и ги нарежете на малки парчета. Нарежете на дребно лука, Запържете лука и доматите в сгорещено олио до сгъстяване. Поръсете соса с нарязания магданоз.

Изпържете патладжаните в сгорещено олио до златист загар. Оставете ги върху домакинска хартия, за да се отцеди олиото,

Опечете и обелете чушките. Разтворете ги.

Настържете сиренето и кашкавала на едро ренде.

В тава наредете ред патладжани, поръсете ги с нарязания на малки парченца чесън. Върху тях поставете доматения сос, поръсете го с босилек, след това настърганото сирене, смесено с 1/4 от кашкавала и върху него
наредете разтворените печени чушки.

Поставете тавата във фурната за 30 мин при 220 градуса. Извадете ястието и го поръсете с настъргания кашкавал и залейте разбърканите прясно мляко, яйца и брашно. Изпечете във фурната за още 10-15 мен до златисто.

Може да се сервира за предястие леко охладено или за основно ястие.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар