Пилешко филе с гъбен сос

24/10/2017
"Усещате ли аромата, божествен е "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 047
  • Преглеждания за месеца352
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на пържолки. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да престои 15- 20 мин.

След това в тенджерка се запържва до златисто в малко олио. Изважда се и в същата мазнина слагаме гъбите, нарязани на филийки (гъбите може да са пресни, може и от буркан).

Леко се запържват и се долива вода, колкото да ги покрият. Добавяме и подправките на вкус - сол и черен пипер, ако има още нужда, ронена чубрица, къри, бахар, дафинов лист.

Гъбите врат с подправките 15-20 мин. Пържолките се връщат обратно в тенджерката при гъбите и всичко продължава да ври до готовност.

В купичка се разбива брашното с малко вода и се прецежда, за да няма гранули. Сипва се на тънка струя при непрекъснато бъркане. Ври още 5 мин.

Дафиновият лист и бахарът се махат преди сервиране.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар