Торта с халва и маскарпоне

24/10/2017
"Халва и маскарпоне - ето това е най-хитовата комбинация в сладкарството, която непременно трябва да опитате "
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 653
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пак. Petit Beurre
  • маскарпоне - 250 г
  • тахан халва - 100 г
  • млечен шоколад - 100 г
  • сметана - 250 мл сладкарска за разбиване
  • компот - мляко за бисквитите
  • какао - за поръсване на тортата
  • банани - 1 - 2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме шоколадовия сос, като затоплим млякото до точка но кипене. Махаме от котлона и слагаме шоколада. Бъркайте, докато се разтвори на 100%.

Вземете една купа и разбийте сметаната. В друга купа сложете маскарпонето, халвата и разбийте с миксера.

С помощта на шпатула смесете добре сметаната и маскарпонето.

Вземете форма за торта с падащо дъно. Намокрете бисквитите и подредете един ред, сложете от крема, банан на колелца, още един ред бисквити, половината шоколадов сос, ред бисквити, крем, банан, бисквити и завършваме с шоколадовия сос.

Оставете в хладилника за няколко часа. Декорирайте с малини и сметана. Може и само да поръсите с какао.

Източник:lussisworldofartcraft.blogspot.com.es
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!