Винено телешко с варен ориз

24/10/2017
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1326941
"Класиката е вечна, а в нашия случай и вкусна - опитайте нашето винено телешко с ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 459
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в телешкия бульон и добавяме нарязания на ситно магданоз. Запържваме месото, нарязано на кубчета, и го изваждаме.

Запържваме в същия съд лука и гъбите и добавяме доматеното пюре и подправките. Връщаме месото и добавяме червеното вино. След като сместа заври, слагаме капак на съда и оставяме на котлона да ври до готовност на месото.

Гарнираме с ориза

Ориза сваряваме в телешкия бульон и към него добавяме нарязан на ситно магданоз. Нарязаното на кубчета телешко запържваме в мазнина. След като добие златист загар, изваждаме месото.

В същата мазнина запържваме гъбите, лука, заедно с доматеното пюре и подправките.

След като се задушат, връщаме в тигана месото и добавяме виното. Оставяме ястието да къкри под капак до готовност на месото.

Поднасяме с вече приготвения ориз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар