Суджукакя

24/10/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак118452021
"И ако името звучи като песен, то ястието си е истинска кулинарна поезия "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 304
  • Преглеждания за месеца558
  • Преглеждания за седмицата258
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • за кюфтенцата
  • телешка кайма - 300 г
  • червено вино - 50 мл
  • хляб - 1 филийка
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 2 - 3 щипки
  • канела - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • за доматен сос
  • домати - 400 г от консерва или 500 г пресни /обелени/
  • кромид лук - 1 глава /средна/
  • чесън - 2 скилидки
  • канела - 1 - 2 щипки
  • червено вино - 80 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 с.л. или универсална подправка
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвате каймата, посолявате я на вкус и я смесвате с продуктите за кюфтетата, като хляба накисвате във виното и леко изстисквате.

Оставяте я в хладилника за час.

В тиган с олио и зехтин изпържвате оформени продълговати и оваляни в малко брашно кюфтенца - 8 на брой.

В същият тиган сотирате за кратко ситно нарязания чесън и лук.

Добавяте доматите, виното и подправките за соса.

Оставете соса да поври около 5 мин и добавете кюфтенцата.

Намалявате котлона на минимум, похлупвате с капак тигана и варете още
5-6 минути.

Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Поднесете с варен ориз или с картофена салата и маслини.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Гатева
Кюфтета с доматен сос
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв