Бабината яхния с телешки кюфтенца

24/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор276854661
"Кой помни вкуса на бабината яхния с кюфтенца?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към телешката кайма прибавете ситно нарязана глава лук, филия хляб напоена с вода и изстискана, червеното вино, магданоза, нарязан на дребно, черен пипер, риган и щипка сол.

Омесете добре и направете кюфтенца. Оставете ги да престоят около 30 минути.

Налейте в дълбок съд около 1.500 литър вода и я сложете на огъня.

След като заври, пуснете в нея кюфтенцата и ги оставете да се варят около 30 минути.

През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета, а лука нарежете на дребно.

Прибавете ги да се варят при кюфтенцата и добавете и граха. Варете още около 20 минути до омекване на картофите, след което сложете и нарязания на парченца домат.

В купа смесете брашното с червения пипер, налейте малко от горещия бульон и разбъркайте, така че да получите рядка кашичка.

Изсипете я на струйка при кюфтенцата, като разбъркате добре.

Добавете олиото, дафиновите листчета, бахара и сол на вкус.

Оставете ястието да поври още 10 минути, след което го свалете от огъня и го поръсете със наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар