Вкусния бабин кебап

24/10/2017
Ивв
отИввНовак57275
"По-ценни от домашните бижута са кулинарните тайни, които се предават от баба на внучка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинското или телешко месо (по ваш избор) на кубчета. Поръсвате ги със сол и черен пипер. Нарязвате лука на дребно. Всичко това се слага в тенджера, в която сте изсипали 50 мл олио.

След като всичко се е запържило до полуготовност, изсипвате доматеното пюре и запържвате леко и прибавяте половината червеното вино. Задушавате на тих огън, докато остане само на мазнина.

Заливате с 2 ч.ч. вода и оставяте да ври. След като е омекнало месото, изсипвате останалото червено вино, още малко черен пипер и запърженото брашно в маслото. След това слагате тенджерата в предварително загрята на 200 градуса фурна и се готви до готовност.

В тенджера слагате ориза да се вари със сол и черен пипер. След като е готово всичко, слагате в чиния кебапа и върху него слагате ориза, поръсен със магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар