Бисквитена торта с маскарпоне и праскови

25/10/2017
"Свежа, лека, неустоимо - три причини да приготвите нашата торта маскарпоне с праскови още сега "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 190
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета Закуска (х 370 г)
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл за разбиване
  • праскови - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 200 мл за напояване на бисквитите (може и вода)
  • За фунийките
  • сладоледени фунийки - 10 бр.
  • шоколадов ганаш
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната в купа. С помощта на шпатула добавете маскарпонето. Разбъркайте внимателно.

Във форма за торта с падащо дъно наредете бисквитите, като преди това ги потапяте за кратко в затоплено прясно мляко.

Сложете малко от крема и наредете плътно един ред с обелени и нарязани праскови. Върху тях малко от крема (може да настържете малко шоколад) и отново ред бисквити.

Ако желаете по-голяма торта увеличете продуктите и направете повече блатове с бисквити, праскови и крем. Завършете тортата с ред от бисквити и я измажете с останалия крем.

Оставете да се охлади за няколко часа. Докато чакате направете фунийките. С помощта на нож, бавно и внимателно разрежете фунийките.

Затоплете сметаната до точка на кипене и разтопете шоколада. Потопете фунийките в шоколадовия сос и внимателно ги сложете върху поднос.

Оставете за кратко в хладилника, за да стегне шоколадът. Подредете фунийките вурху тортата и шприцовайте останалия ганаш вътре в тях. Украсете с праскови по вкус.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар