Домашни багети

25/10/2017
"Ако и вие искате от кухнята ви да се носи неустоим аромат на прясно изпечени багети ..."
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г бяло
  • прясно мляко - около 300 мл
  • масло - 50 г
  • мая - 1/2 кубче, прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете в малко топло мляко, като към нея добавете захарта и 2 с.л брашно. Полученото го оставете настрани, докато втаса.

След това се смесва със солта и останалото прясно мляко, разтопеното малко и останалото брашно.

Получената смес се обърква много добре и се оставя на топло, за да удвои обема си. След това размесва още веднъж и се разделя на няколко топчета. Те се оставят да престоят още около половин час.

След това с ръка всяка топка се превръща в нещо като фитил (форма на франзела). Всички багети се слагат в намазнена и набрашнена тава.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар