Крайшник с кайма

25/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206084776115
"Ако огладнявате само докато го гледате, значи и вие сте лакомници като нас "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 318
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода се натрошава маята и разбъркваме с 1 ч. л. захар. Оставя се да шупне, после с останалите продукти се замесва меко тесто и оставяме да втаса. Разделя се на две части, едната по-малка за средата.

Голямото тесто се разточва на голям правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме с натрошено сирене. Навива се руло, леко се усуква и поставяме върху хартия за печене във формата на венец.

Малката част се разточва на кръгла питка и поставяме в средата, като леко се издигат краищата като кант. В тиган с олио се запържва ситно нарязан лук, добавя се ленти чушка и настърган морков.

Когато омекнат се добавя каймата, бъркаме да стане на трохи. Добавя се настърган домат и овкусяваме с кимион, риган, чубрица и щипка черен пипер.

Задушава се докато почти изври течността и снемаме от котлона. Върху кръглата питка се нареждат тънки плочки от половината кашкавал, а върху него плънката с кайма.

Крайшникът се намазва с разбит жълтък и поръсваме с микс от семена. Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути. Изважда се и каймата се залива с разбито яйце и останалия настърган кашкавал.

Връща се за още 10 минути във фурата да стегнат яйцата и изваждаме тавата. Сервираме с пресни домати и краставици.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!