Запечени ребърца на фурна с праз

25/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Запечени ребърца, праз и червено вино - това е рецептата за дълголетие на нашите баби и дядовци "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 042
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1200 г
  • праз - 3 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица - ронена
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на кръгчета и сипете в тавичка с олио, поръсете със сол и червен пипер.

Разбъркайте го добре и поръсете с ронена чубрица. Ребрата нарежете на отделни порции от по едно ребро.

Овкусете ги със сол, черен и червен пипер, подредете ги върху праза и долейте с една водна чаша вода.

Ако имате любима подправка я добавете и пъхнете в печката да се пекат.

Тази комбинация от праз и ребърца е уникална, връща ви в едно време на село, при баба, опитайте!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.10.2017 18:16
Наистина е голяма вкусотия, приготвяла съм го много пъти, само че аз ползвам повече праз, защото при печенето се свива, а той става много вкусен от мазнината на свинското и го обичаме в повече :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.10.2017 21:34
Ооо да, ориз с праз..ммм и маслини...и по едно ребърце за гарнитурка :)) еххх огладнях :)
0
0
Ваня Георгиева
Права си Сия, че праза доста се свива, той съдържа повече вода от лука. И аз слагам по повече но сега имах само 3. И ориза с праз става по вкусен с отколкото с лук. :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!