Телешки пържоли с пресни гъбки и джоджен

25/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Толкова ароматни и толкова крехки телешките пържолки стават само по тази рецепта, не вярвате ли?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо735
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • гъби - 8 бр. пресни (големи)
  • пресен лук - 2 стръка
  • джоджен - 10 стръка (пресни)
  • балсамов оцет - 1 с.л
  • захар - щипка
  • масло - 50 г
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на средно дебели пържоли. Овкусете ги със соса, който получихте при смесването на подправките.

Хубаво е да постоят поне 1 час, за да се мариноват. Загрейте олиото и запържете от двете страни.

Гъбите нарежете на едри парчета и сложете да се пържат. Към края на пърженето добавете ситно нарязания джоджен и пресен лук.

Запържете всичко заедно и сервирайте с ароматни гъби в масло и джоджен.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!