Бутер торта с шоколадов пудинг и карамелизирани ябълки

25/10/2017
"Трябва да я опитате, за да разберете за какво кулинарно чудо говорим "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо536
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутер тестото и изрежете два блата. Сложете ги в тава, застлана с домакинска хартия, и изпечете в загрята фурна до 200 градуса до златист загар. Изпечете и изрезките.

Загрейте млякото, добавете 1 ч.ч. кафява захар и изсипете шоколадовия пудинг, предварително размит с малко студено мляко.

Бъркайте до сгъстяването на крема. Отстранете крема от огъня и добавете маслото. Разбъркайте до еднородност.

Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на кубчета. Сложете ги в подходящ съд на котлона и добавете останалата захар и ореховите ядки. Гответе докато започнат да получават карамелен загар.

Сложете единият блат в подходяща чиния. Изсипете шоколадовия пудинг. Сложете втория блат и замажете стените.

Натрошете изрезките на трохи и облепете външната част на тортата. Върху горния блат изсипете карамелизираните ябълки и орехи.

Поръсете с пудра захар и оставете 5-6 часа тортата на хладно, преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар